Homme sõidab Ilves Norrasse, kus teda kuningapalee ees tervitavad kuningas Harald ja kuninganna Sonja ning kroonprints Haakon ja kroonprintsess Mette-Marit.

Tänu Obama tulekule kolmapäeval peab Ilves tagasi lendama juba ööl vastu kolmapäeva. Algselt oli visiit planeeritud 2.-4. septembrile.

Visiidi juures toimus veel üks oluline muudatus: Delfile teadaolevalt sõidab üks Eesti riigipea esimest korda visiidile ilma presidendiprouata.

Eesti riigipea kohtub Oslos parlamendi spiikri Olemic Thommesseniga ja Norra peaministri Erna Solbergiga. Kohtumised keskenduvad julgeolekuolukorrale Euroopas ja Balti-Põhjala piirkonnas, Ukraina sündmustele ning NATO rollile, Eesti ja Norra kui liitlaste julgeolekualasele koostööle, samuti Eesti-Norra suhetele laiemalt. Kuningas Haraldiga on president Ilvesel võimalus arutelda Eesti-Norra koostöö üle ametlikul lõunasöögil.

Samuti kohtub president Ilves Norra ja Eesti äriringkondade esindajatega, osaledes teda riigivisiidil saatva äridelegatsiooni tervitusvastuvõtul oma Norra partneritele. Eesti-Norra äriseminar toimub Oslos 3. septembril.

Promotakse Eesti filme

President Ilvese riigivisiidi tuules toimuvad 2.-4. septembrini Oslos ja Trondheimis Eesti filmi päevad "Kellavärgiga kartul", mida toetab Presidendi Kultuurirahastu koos Eesti Instituudi ja Eesti Filmi Instituudiga. Norra publik näeb Oslos filme "Seenelkäik", "Disko ja tuumasõda", "Lisa Limone ja Maroc Orange", "Sügisball", "Loits pimeduse peletamiseks" ning Trondheimis näidatakse filme "Õlimäe õied" ja "Uus Maailm".

Eesti riigipea delegatsioonis on kultuuriminister Urve Tiidus, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling, Riigikogu liikmed Olga Sõtnik ja Margus Hanson, kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene, kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman.

Lisaks neile on kaaskonnaks mitmekümne-liikmeline äridelegatsioon, kuhu kuuluvad ettevõtjad eri valdkondade firmadest.