"Me ei sa nõustud Merkeli seisukohtadega," ütles Reinsalu Delfile. "Need ei ole õiged."

Reinsalu sõnul valitseb Euroopas praegu julgeolekudefitsiit ja erilise ohu all on Balti riigid. "Julgeolekudefitsiiti tuleb tasakaalustada just nimelt meie liitlaste alaliste üksuste kohalolekuga," rääkis ta.

Reinsalu sõnul peab Eesti valitsus praegu nii avalikult kui diplomaatilistes vestlustes andma ühemõtteliselt ja selge sõnumi, et Eesti taotleb NATO alalist kohalolekut. "Me ei tohi jääda oma seisukohas ähmaseks," sõnas Reinsalu. Tema sõnul tuleb see selgelt välja öelda nii kohtumisel Ameerika Ühendriikide president Barack Obamaga kui NATO tippkohtumisel.

Reinsalu märkis, et ka USA endine riigisekretär Condoleezza Rice küsis hiljuti, miks peaks NATO üksused paiknema Itaalias, kui need on otstarbekas paigutada sinna, kus on kõige kriitilisem ja see koht on praegu Balti riikides.

"NATO alaline kohalolek on see, mida me taotleme," sõnas Reinsalu, kelle sõnul on hädavajalik, et NATO suudaks ühel ajal nii heidutada kui tagada kõikide NATO liikmesriikide julgeolek.

Bloombergi teatel soovib Saksamaa liidukantsler Angela Merkel vältida suhtete katkemist Venemaaga. "Hoolimata Venemaa agressiivsest tegevusest Ukrainas „ei kavatse me paigutada alalisi väeüksusi [Ida-Euroopasse], aga saame koostööd tugevdada ka muul viisil," rääkis liidukantsler eile ajakirjanikele Lätis.