Mida Tour d'ÖÖ endast kujutab?
Tour d´ÖÖ on jalgratturite ühissõit, mis toob kokku kõige erinevamad jalgrattaentusiastid üle Eesti. Ühiselt veeretakse tulede vilkudes mööda linnatänavaid ja nauditakse koosveeremise mõnu. Neli aastat tagasi alustatud ettevõtmine on Tallinnas kogunud tohutult poolehoidjaid. Viimasest Tour d´ÖÖ Tallinnast võttis osa juba üle 3000 jalgratturi. Muide, Tour d'ÖÖ ja Eesti Linnaratturite Liit ei seisa vaid jalgratturite heaolu eest, me pöörame tähelepanu ka linnaruumile laiemalt. Seetõttu on meil ka hea meel võimaluse üle osaleda Arvamusfestivalil oma teemalavaga.

Miks ühiselt just Paides sõita?
Kui seni oleme sõitnud Tallinnas ja mõned korrad Tartus, siis nüüd oleme esimest korda Paide ja Järvamaa rahvale lähemal ning neid sõidule kutsumas. Ja mis saaks olla Arvamusfestivali osalejate jaoks mõnusam lõpetus päevale, kui lasta mõtlemisest ja arutlemisest meeled vabaks ning sõita läbi pimeneva Paide linna ja selle ümbruse looduse.

Miks on oluline tutvustada Arvamusfestivalil rattakultuuri?
Jalgrattakultuur on rikas ning lai valdkond, mis jaguneb kümneteks erialadeks ning elustiilideks. Jalgratas pole vaid sportimiseks, see on ka eluviis ning transpordivahend.

Tallinn Bicycle Week (Tallinna Jalgrattanädal) ja Eesti Linnaratturite Liit on olemas selleks, et tutvustada jalgratast ja seda ümbritsevat kõigis selle eri vormides ning avaldada austust jalgrattale, kui mõtteid ja tegusid inspireerivale nähtusele, pakkudes praegustele ning tulevastele Eesti jalgratturitele uut väljundit ja kokkupuutepunkti. Arvamusfestival on just õige koht, kus oma mõtteid tutvustada.

Mida peaks teadma inimene, kes tahab Arvamusfestivali Tour d'ÖÖ sõidus osaleda?
Võta oma jalgratas, pumpa kummid täis, pane tuled peale ja tule kohale. Mida rohkem meid on, seda lõbusam. Ees ootab uus linn, uued tänavad ja uued inimesed. Meie oleme väga põnevil!