„Täna väljus sõda Ukraina territooriumilt. Selle sõja tagajärjed on jõudnud juba kogu maailmani. Tragöödia, mis juhtus täna taevas Donetski oblasti kohal, puudutab sügavalt isegi tavapäraste kurbade ja jahmatavate sündmuste taustal, mille on esile kutsunud agressorite ja mässuliste tegevus Donbassis. Ukraina riigi nimel väljendan ma sügavat ja siirast kaastunnet süütute ohvrite perekondadele ja lähedastele. Ukraina leinab koos teiega,“ ütles Porošenko UNIAN-i vahendusel.

Porošenko teatas, et tema korraldusel on Ukraina valitsus moodustanud riikliku komisjoni katastroofi põhjuste uurimiseks. Selle töösse on kaasatud rahvusvaheliste tsiviillennundusorganisatsioonide spetsialistid ning Hollandi, Malaisia ja USA esindajad.

„Tänane tragöödia tõestas kahjuks veel ühel liigsel korral, et terrorism ei ole kohalik, vaid ülemaailmne probleem. Välisagressioon Ukraina vastu ei ole ainult meie probleem, vaid on oht Euroopa ja ülemaailmsele julgeolekule. Sellest jagusaamine nõuab ühiseid jõupingutusi. Täna nägi kogu maailm agressori tõelist nägu, sest rahumeelse lennuki allatulistamine on rahvusvahelise terrorismi akt, mis on suunatud kogu maailma vastu. See on väljakutse kogu maailmale ning meie rahva otsustav tahe ja Ukraina armee paindumatu vaim viivad tingimata võidule,“ kinnitas Porošenko.