"Jürgen Ligi on üks igavene naljanina, kes suudab alati nalja tehes tõsiseks jääda. Mina selliste naljade peale naerda ei suuda," ütles Reinsalu vastuseks reformierakondlasest rahandusministri kriitikale opositsiooni 100 päeva kohta.

Nimelt heidab Ligi IRLile ette, et see pole esitanud konkreetseid ettepanekuid, kust kulusid koomale tõmmata. "Paraku unustab Ligi ära, et praegune valitsus asus kulusid kasvatama sellise hooga, et järgmise kolme aastaga tuleb riigi reservidest ära süüa üle poole miljardi euro. Ka sellest ei piisa, vaid täiendavalt tuleb raha meeleheitlikult ettevõtlusest ja muudest eluvaldkondadest kokku kraapida. Aga kui ka sellest ei piisa, siis tuleb eelarve lasta suuremasse defitsiiti."

"Meie nõuanne valitsusele on olnud selge ja arusaadav: ärge rabelege kulude pealevõtmisega, vaid oodake ära suvine majandusprognoos," sõnas Reinsalu. "Seda ettepanekut kahjuks arvesse ei võetud. Kui Ligi süüdistab IRLi, et meie pole uue koalitsiooni kuludele katet pakkunud, siis on tegemist vale aadressiga, sest IRL enam uut eelarvestrateegiat kokku ei pannud."

Kui Ligi oleks tähele pannud, siis pakkus IRL muudatusettepanekutena mitmeid täiendavaid kattallikaid välja, lisas IRLi esimees Reinsalu. "Tavaliselt opositsioon nii ei tee, kuid tulime valitsusele appi. Need ettepanekud hääletati osaliselt koalitsiooni ja osaliselt Reformierakonna ja Keskerakonna häältega maha."

"Ligi jätkab huumoriga: miks IRL toetas lapsetoetust tõusu, kui teadis et raha ei ole? Eks me pidime uskuma peaministri kinnitusi, et koalitsioonil on suisa 40 miljonit eurot oma lubadustest veel ülegi. Seda ei ole ümber lükanud ka Ligi ise. Majanduslanguses süüdistada valitsust, ükskõik millist, oleks tönts mõtteviis," arvas Reinsalu. "Omaette küsimus on aga selles, kas ettevõtjatele lisatakistuste seadmine on tee majanduslangusest välja. Kui valitsuse superoptimism ei täitu, võime olla järgmisel aastal tõsise jama sees ja siis ei ole naljatuju kellelgi."