"Peaministri tegevust Tallinna TV osas on kõige paremini hinnanud ERR-i nõunik Tarmu Tammerk. Tema seisukoht on resoluutne - demokraatlikes riikides valitsus ei tegele ajakirjanikele reeglite väljamõtlemisega," kommenteeris Lepp Delfile.

"Eilses (neljapäevases - toim.) Postimehes peaminister ei räägi õigust kui ütleb, et TTV-l oli kokkulepe, et tingimusel, kui nad teda ei intervjueeri, saab TTV pressikonverentsile. Mingisugust kokkulepet ei ole olnud. Ilmselt käitub peaminister reeglite järgi, mis ei pane teda järgmima demokraatlikke tavasid, vaid mingeid autokraatlikke reegleid," rääkis Lepp.

"Veel hullem, PM-s kirjutas Tuuli Koch nagu öelnuks peaminister, et Tallinna TV teeb valdavalt kremlimeelseid saateid. No tahaks tõestust sellele, et peaminister nii ütles ja teiseks võiks siis valitsus TTV kodulehe arhiivist üles lugeda, missugused saated siis kremlimeelsed on?" lisas Lepp.

Peaminister Taavi Rõivas ütles hiljuti, et Tallina TV peaks valitsuse pressikonverentsil osalemiseks liituma pressinõukoguga ning võtma omaks ajakirjanduseetika normid. Reedel tuli teade, et Tallinna TV liitus pressinõukoguga. Pärast seda on neil uuesti ka ligipääs valitsuse pressikonverentsidele.

Lepp ütles, et Tallinna TV tunneb heameelt, et valitsuse pressibüroo on võtnud kuulda Eesti ajakirjandusavalikkuse nõuannet tühistada TTV sissepääsukeeld valitsuse pressikonverentsidele.

"Valitsusepoolne soov siduda loa andmine TTV astumisega pressinõukokku on aga peaministri hilinenud katse õigustada oma varasemaid
ebademokraatlikke seisukohti," sõnas Lepp.

Lepp kinnitas, et Tallinna TV on alati täitnud ajakirjanduseetika koodeksit, mida näitab juba seegi, et Tallinna TV tegevuse vastu ei ole laekunud ühtki kaebust.