Kohtumisel Ühendkuningriigi kaitseväe asejuhiga rõhutas Terras kahe riigi suhete erilisust ning vajadust koostöö jätkamiseks. "Afganistanis koos sõdinud riikide loodav valmisolekuüksus, parem luurealane koostöö ning Ühendkuningriigi osalus kindla partnerina meie riigi suveräänsuse tagamisel on edasise koostöö tugevaks aluseks," ütles Terras. Kaitseväe juhataja tänas kindral Peachi Ühendkuningriigi hiljutise liitumise eest NATO küberkaitse oivakeskusega.

Eile osales kaitseväe juhataja rahvusvahelisel julgeolekukonverentsil, mida korraldab kuninglik kaitseuuringute instituut (The Royal United Services Institute for Defence and Security Studies - RUSI).

Paneelis "Võitlemine koos liitlastega - võimalused ja väljakutsed" rõhutas kaitseväe juhataja vajadust hoida õlg-õla kõrval võideldes saavutatud üksteisemõistmist ja kultuurilist sidet ning selgitas osalejatele Eesti kogemuste põhjal Afganistanist ja Iraagist, mida tähendab liitu kuulumine väikeriigile.

"Oleme olnud paljude liitlastega operatsioonidel ja alati on olnud vähemalt alguses erinevaid arusaamu ühise tegutsemise ja otsustusprotsessi osas. See tuleneb meie erinevast kultuuritaustast ja minevikust," ütles Terras rõhutades, et oleme praegu unikaalses olukorrasa, kus erinevad missioonid - eeskätt Afganistan ja Iraak - on meid selliselt lähendanud, et võime tõhusaks koostööks on määratlematult suurem kui kümme aastat tagasi. "Peame hoidma meid ühendavat taju ja tunnetust. Selleks on vaja jätkata intensiivset koostööd, harjutusi ja väljaõpet, et me ei kaotaks neid väärtusi ja üksteisemõistmist, mis on kümne aastaga saavutatud."

Konverentsil olid kindralmajor Riho Terrase paneelikaaslasteks NATO maaväekomponendi ülemkindral Ben Hodges ja Taani operatiivstaabi ülemkindralmajor Per Ludvigsen.

Kuningliku kaitseuuringute instituudi korraldatud konverentsil osalesid Ühendkuningriigi maaväe operatsioonide, väljaõppe ja teiste valdkondade eest vastutavad sõjaväelased ning välisdelegatsioonid Taanist, USA-st, Shveitsist ja Hiinast.

1831. aastal loodud kuninglik kaitseuuringute instituut on Briti kaitse-ja julgeolekuvaldkonna mõttekoda, kuhu kuulub pea 2000 kaitseväelast, diplomaati ja ühiskonnategelast. Mõttekoda tegeleb nii nüüdisaegsete ohtude kui sõjaliste doktriinide, kaitsealaste hangete ja teiste julgeolekuteemade analüüsi ja aruteluga.