Tegemist oli kutselise kaluriga, kes suundus Pärnusse Watergate festivali raames korraldatavale kalaturule oma kaupa müüma. Oma napsitamise põhjusena nimetas mees seda, et vee peal on külm ja ta oli pidutsemist alustanud juba mitu päeva varem.

Üldiselt on kümmekond aastat tehtud järjepidev töö Pärnu jõel ja lahel olnud tulemuslik. Kuigi nii kutselisi kui ka hobilaevnikke liigub piirkonnas palju, siis enamasti saame neid kiita ja head reisi soovida. Tõsiseid ja tahtlikke eksimusi veeohutuse tagamisel tuleb ette harva.

Erinevalt maismaal tehtavast patrullitööst ei ole meil ka n.ö „püsikliente“, kes pidevalt lubatust suurema promilliga veele läheksid. Piraatide kombel pummeldajaid on väga üksikud ent mõned alkoholist tingitud vahejuhtumid igal navigatsiooniperioodil ikkagi on.

Värsketele laevnikele soovitan merd mitte otseselt karta, küll aga väga tõsiselt võtta. Paljud asjad maailmas on muutunud järjest lihtsamaks, näiteks pargib kaasaegne auto end ise. Meri on aga ikka samasugune – inimese tahtmistest sõltumatu. Seega on alati mõistlikum ennast hoida ja tähelepanelik olla, kui heale õnnele lootma jääda.