Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse kinnitusel aitavad tööandjate senised kogemused kasvatada ka teiste tööandjate soovi palgata erivajadustega töötajaid.

„Tööandjad kinnitasid, et erivajadustega inimesed on väga pühendunud ja motiveeritud tööjõud. Töö alustamisel tuleb pakkuda sisseelamiseks suuremat tuge, aga sealt edasi töötavad nad suure innu ja tahtega,“ võttis minister arutelud kokku.

„Üks tõstatud probleeme oli, kuidas tööandja ja tulevane töötaja kokku viia. Siin pakub töövõimereform head lahendust töötukassa kaudu, kellel on juba olemas kogemus ja kompetentsus kahe poole kokku viimisel ja mõlema vajadustele lahenduste otsimisel,“ lisas Kruuse.

Töövõimetoetuse seaduse eelnõu läbis eile esimese lugemise riigikogus.

Kohtumisel tõid tööandjad välja, et töökohale valitakse inimesi ennekõike teadmiste järgi, mitte selle järgi, kas inimesel on puue või mitte. „Kui inimene tahab tööd teha, siis Selver ütleb alati tere tulemast,“ ütles Selveri personalijuht Katrin Künnapuu. „Praegu töötab meil umbes 60 kuni 70 erivajadustega inimest. Nad on väga kohusetundlikud, positiivse suhtumisega ning lojaalsed töötajad,“ lisas ta.

Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar tõi kohtumisel välja kaks olulist punkti: „Praeguses tööturu situatsioonis vajame kõiki töötegijaid, kes suudavad tööd teha. Samuti on meie kui ettevõtjate kohustus erivajadustega inimesi ühiskonda kaasata, et nad ei tunneks ennast sotsiaalselt eemaletõugatuna.“

Kohtumisel osalesid Eesti Tööandjate Keskliit, Töötukassa, MTÜ Abikäsi, Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum, SEB Pank, ISS Eesti, OMNIVA, Rimi Eesti Food AS, Selver AS, Avitus ja Hea Hoog SA.