„Opositsioon (Kohtla-Järve linnavalitsuse opositsioon on kolm sotsiaaldemokraati, ülejäänud on keskerakondlased – toim.) juhtis juba eelarve kokku panemisel tähelepanu, et ootused tulumaksu laekumisele on selgelt ebarealistlikud. Lõppkokkuvõttes on see konkreetne näide, kuidas väga pikaajalise ühe erakonna absoluutvõimu, mis ei lase opositsioonil isegi volikogus rääkida, tulemus on praegune eelarvekriis,“ ütles ta.


Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, kuidas Kohtla-Järve liialt optimistlikult planeeritud eelarve sunnib linna nüüd suurteks kärbeteks, koondamisteks ja kultuuri, huvi- ja spordiasutusi võib oodata sundpuhkusele saatmine.

Ehkki Keskerakond ei näi Kohtla-Järvelt niipea lahkuvat, avaldas Ossinovski siiski lootust, et praegune olukord paneb linnavolikogu liikmeid mõistma, et linnavalitsuselt tuleb nõuda nõuda mõistlikke otsuseid, mitte toetada üksnes partei käskusid.

Praegu on linn alustanud kärpeid, et eelarvet taas tasakaalu saada. 

„See on ääretult inetu lugu, et sisuliselt on planeeritud mööda, teades, et risk on olemas. Selge on, et nüüd on vaja kusagilt kärpida, aga plaanid, mis tõmbavad pidureid laste huviharidusele, kahjustavad veelgi enam linna atraktiivsust ja suurendavad inimeste väljavoolu. Ka peaks Kohtla-Järve hakkama palju jõulisemalt arutama, kuidas ära lahendada oma haldusterritoriaalne küsimus, kus viis linnaosa on suurel territooriumil laiali,“ rääkis Ossinovski.