"Tallinna linna rahade eest ei ole valimisreklaame tehtud ning ei tehta tänase linnavõimu poolt ka edaspidi. Prokuratuur on korduvalt teostanud uurimist keskerakondlaste poolt linna või linnaosade finantside kasutamise kohta, kuid iga kord selle lõpetanud, kuna pole leitud midagi seadusevastast," teatas raepress.

ERJK saatis mõne päeva eest keskerakondlastele Edgar Savisaarele, Arvo Sarapuule, Priit Kutserile, Jaanus Mutlile ja Karin Tammemäele ettekirjutuse tagastada Tallinna linnale keelatud annetus. ERJK hindas, et enne kohalikke valimisi linna raha eest tehtud reklaamikampaaniad olid tegelikult Keskerakonna valimisreklaamid, mis valmisid Tallinna linna raha eest. Kõik viis töötavad Tallinna linnasvalitsuses.

ERJK tegi ettekirjutuse ka reformierakondlane Urmas Kruusele, kelle nägu oli enne valimisi triatloni reklaamival plakatil. Kruuse tunnistas eksimust ja lubas plakati kulud triatloni korraldanud MTÜle tagasi maksta.

"Samal ajal on korduvalt juhitud tähelepanu riigi rahade kasutamise kohta valimiskampaaniaks IRL-i, Reformierakonna jt eestvõttel. Kuna ERJK ei ole sellele demonstratiivselt mingit tähelepanu pööranud, otsustas Tallinn pöörduda nendes küsimustes halduskohtusse ja nõuda ERJK tegevuse suhtes sõltumatu uurimise alustamist ja vajadusel valitsuse poliitilisi tellimusi täitva seltskonna väljavahetamist," teatas Keskerakonna juhitud linnavalitsus.