Tšerepanov ütles Delfile, et kuna ta on Paldiski linnapeana eelnevalt tihedalt puutunud kokku sadamate tegevusega, siis tema jaoks olevat mereteema tuttav. "Natuke aega ma kaalusin ettepanekut ja siis võtsin vastu," ütles Tšerepanov.

Küsimusele, et kas tegemist oli lihtsalt erakonna juhatuse kaalutletud otsusega või ehk sooviti sellise sooja ametikohaga Tšerepanovit premeerida kunagise sotside ja Vene Erakonna Eestis liitmise eest, vastas mees, et seda ta ei usu. "Sotsiaaldemokraadid ikkagi nimetavad inimesi nii ametikohtadele kui ka nõukogudesse nende professionaalsete omaduste tõttu, mitte mingisuguste teiste kriteeriumide järgi," ütles Tšerepanov.

Sotside juhatusse kuuluv Tšerepanov rääkis ka, et nõukogu liikmeks asumisest oli juttu viimase kuu aja jooksul korduvalt, kuid kohe ei söandanud mees enda väitel jah-sõna öelda, kuna kaalus, kas tal uuteks kohustustega ka hakkama saab. Lõpuks otsustas ta siiski koha vastu võtta.

Tšerepanov kuulub sotsiaaldemokraatide juhatusse alates 2012. aasta novembrist. Alates 17. septembrist 2012 oli Tšerepanov Paldiski abilinnapea ning veebruar-november 2013 Paldiski linnapea. Tšerepanov oli Vene Erakonna Eestis esimees 21. detsembrist 2002 kuni erakonna ühinemiseni Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga 2012. aastal.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo nimetas täna Eesti Lootsi nõukogu liikmeteks Stanislav Tšerepanovi, Yrjö Saarineni ja Toomas Kõuhkna.

Minister Palo sõnul oli uute liikmete määramisel aluseks valdkonna kompetents.

"Samuti lähtusin uute liikmete nimetamisel printsiibist, et nad poleks tegevpoliitikud ja saaksid keskenduda oma tööle nõukogus," lisas ta.