"Kui otsus on selline, et tuleb teha venekeelne kanal, peab see olema kaetud riigieelarvest eraldatud ressursiga," ütles Allikmaa Delfile.

Allikmaa kinnitusel on ERR-il kogemus ja ka kõik vajalikud oskused uue kanali avamiseks.

"Venekeelse kanali avamise teeb pisut lihtsamaks see, et meil on organisatsioonis vene rahvusest tugevaid ajakirjanikke, nii Raadio-4-s kui ka venekeelses AK-s ja nende teadmised ning soovitused venekeelse kanali tegemise juures on hästi olulised," ütles ERRi juht.

Vaja 2,5 miljonit eurot aastas

Allikmaa sõnul on aga uue kanali avamiseks vaja teha investeeringuid, ehitada välja kolmas väljastus ja ilmselt on vaja ehitada ning sisustada mõnigi uus stuudio.

"See võtab pisut aega," tunnistas ta. Kuupäevadest ja muudest prognoosidest pole Allikmaa sõnul mõtet enne poliitilise otsuse tegemist rääkida. "Venekeelne telekanal on avalik teenus nagu iga teine ja see peab esmalt olema kindlustatud eelarvega."

Allikmaa sõnul on ERR esialgu arvutanud selliselt, et päevas kolm tundi omatoodangut, mis sisaldaks uudised, hommikuprogrammi ja õhtust vööndit, peaks tagama 1,5 kuni 2 protsenti vaatamisajast. Vaatajate arv võiks seejuures ületada 100 000 vaataja piiri nädalas.

Kirjeldatud mahus venekeelse programmi tootmine läheks aastas maksma ligi 2,5 miljonit eurot. 

Allikmaa täpsustas, et selle summa sisse ei ole arvestatud venekeelse" Aktuaalse kaamera" (AK) tootmise kulud, sest need on juba riigieelarvest kaetud.