Lp. Agu Uudelepp, Eesti Ringhäälingu nõukogu esimees.

Lp. Margus Allikmaa, Eesti Ringhäälingu juhatuse esimees.

Alljärgnevalt kutsume Eesti Rahvusringhäälingut astuma aktiivseid samme, peatamaks Venemaa osalus Euroopa Ringhäälingute Liidus (EBU). Venemaa on asunud vallutuspoliitika teele nagu Saddam Husseini Iraak ning ta tuleb peatada rahvusvahelises koostöös. Venemaa meediakanalid, mis osalevad EBU töös, ei ole sõltumatud ega oma olemuslikult ka avalik-õiguslikud.

Tänaseks on Venemaa meediakanalid muutunud Putini-Venemaa propaganda hääletorudeks. Nimetad meediakanalid õigustavad varjamatult Venemaa vallutusi Ukrainas ja õhutavad vallutuslik-šovinistlikke meeleolusid Vene ühiskonnas.

Tagatipuks on Venemaal kavas kasutada selles kampaanias ka Eurovisiooni lauluvõistlust. Ühelt poolt siseriiklikus Kremli poliitika edupropagandas, sest Venemaa osaleb Eurovisiooni lauluvõistlusel 20-ndat korda. Samas on kahtlusi tekitanud Venemaa võistluslaulu šovinistlik varjund.

Seoses sellega kutsume Eesti Rahvusringhäälingut astuma samme Venemaa kõrvaldamiseks eelseisvalt Eurovisiooni lauluvõistluselt. Sellega annaks Eesti Rahvusringhääling oma jõukohase toetuse Ukrainale tema raskel hetkel.

Lugupidamisega,

Juku- Kalle Raid

Hardo Aasmäe