„Saatsime Venemaa välisministeeriumile noodi Ukraina valitsuse sammude kohta Genfi kokkulepete täitmiseks. Sõna on Venemaal,“ teatas Deštšõtsja UNIAN-i vahendusel.

Ukraina välisministeerium nõuab Vene poolelt vastavalt Genfi kokkulepetele avalikku distantseerumist relvastatud separatistidest ja provokaatoritest, nende üleskutsumist viivitamatult relvi maha panema ja hõivatud administratiivhooneid vabastama, pantvangide võtmise ning separatistide ksenofoobia ja antisemitismi hukkamõistmist.

„Venemaa välisministeerium ja Kremli kontrollitud meedia on viimastel päevadel alustanud järjekordset desinformatsioonilainet, et viia maailma üldsus eksiteele Ukraina idaregioonide plahvatusohtliku olukorra tegelike põhjuste kohta,“ teatas Ukraina välisministeerium.

Ukraina välisministeerium teatas ametlikult igasuguste tõendite puudumisest organisatsiooni Parem Sektor osalemise kohta verises tulistamises Slovjanskis.

„Seetõttu on Vene poole paljasõnaliste ja alusetute süüdistuste eesmärk varjata iseenda õõnestustegevust,“ rõhutas Ukraina välisministeerium.