"Praegu on oluline, et see poliitiline otsus rakendataks venitusteta. Meie rahvusliku julgeoleku huvides on, et heidutuse tarbeks oleks just Eestis liitlaste reaalsed üksused," ütles Reinsalu.

„Nõukogu otsus on positiivne, sest see näitab, et NATO kaitset käsitletakse jagamatult. Selle otsuse jõustamine suurendab meie reaalset julgeolekut," rääkis Reinsalu.

Samas näitab see Reinsalu sõnul, kui tõsiseks Ukraina kriisi võimalikke siirdeid peetakse, sest see tähendab senise NATO liitlaste ettevaatliku retoorika muutust vägede paigutamise kohta Venemaa piiri taha.

Reinsalu sõnul peab olema valmis selleks, et Venemaa hakkab meie regioonis korraldama erinevaid provokatsioone, et vältida siia liitlaste vägede toomist.

"Nii Venemaa kui meie saame aru, et kui liitlaste üksused siia tulevad, siis meie eluline huvi on, et nad siit ka ei lahkuks," lõpetas Reinsalu.

NATO tugevdab viivitamatult oma sõjalist kohalolekut idapiiridel vastuseks Venemaa agressioonile Ukrainas, teatas peasekretär Anders Fogh Rasmussen täna.

Rasmussen ütles, et NATO õhuturbelennukid teevad rohkem lende Balti riikide kohal ning liitlaste laevad saadetakse Läänemerele, Vahemere idaossa ja mujale, kui seda peaks vaja minema.