Laupäeva, 5. aprilli hilisõhtul sai politsei teate, et Tartus Puiestee tänaval lükkavad kaks kahtlust äratanud tumedates riietes meest üht mootorratast maja eest minema, teatas Lõuna prefektuur.

Sündmuskohale sõitnud patrullpolitseinikud hakkasid ümbruskonda läbi vaatama ning nägid Raadi surnuaia lähistel pimedas midagi vastu helkimas.

Lähemal kontrollimisel tuvastasid nad kaks meest, kes mootorratast edasi lükkasid. Mehed ei osanud anda adekvaatseid ütlusi selle kohta, kelle sõiduvahendit nad parasjagu lükkavad või kuhu plaan sellega edasi liikuda.

Samal ajal, kui politsei tuvastas ratast lükanud isikuid ja rattaomanikku, avastas viimane ise, et sõiduvahend on maja eest kadunud. Varguse ohver asus ehmunult omal jõul ümbruskonnast ratast otsima ning jõudis peagi politseisõiduki vilkurite juhatusel surnuaia juurde, kus tema sõiduvahend juba tagastamist ootas. Rattaomanik nentis kahetsusega, et oli unustanud mootorratta lukustada.

Politsei pidas mootorratta varguses kahtlustatavad, alkoholijoobes 22-aastase ja 37-aastase mehe kinni ning toimetas nad esialgu arestimajja kainenema. Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust vargust käsitleva paragrahvi järgi.

Politsei tänab helistajat, kelle tähelepanekule reageerimine võimaldas operatiivselt tabada kuriteos kahtlustatavad mehed.