Kuuldavasti esitati Ukraina sõjaväelastele, kes olla öelnud, et ei kavatse Belbeki lennuväljalt lahkuda, ultimaatum, mille kohaselt alustab Vene armee pealetungi, kui alalt ei lahkuta erinevatel andmetel kella 15 pärastlõunal.

"Lennuväljal viibivad Vene sõdurid andsid meile alla andmiseks tund aega, vastasel juhul asuvad nad meid tormijooksuga ründama. Me ei lähe kuhugi, vaatame ära, mis see ründamine on," kinnitas Belbeki sõjaväelennuvälja asekomandör Oleg Podovalov kella 14 ajal uudisteagentuurile Reuters.

CNN teatas kella 17.20 ajal toetudes L’Agence France-Presse ajakirjanikule, et Vene soomuk sõitis maha lennuväebaasi värava ja kuulda on tulistamist.

Esialgsetel ametlikel andmetel ühtegi inimest sõjaväebaasis maha ei lastud.

Reuters teatas vähemalt ühest haavata saanud Ukraina sõjaväelasest, samuti on uudisteagentuuri õhtustel andmetel lennuväebaas nüüd täielikult Venemaa sõjaväe kontrolli all.

Ukraina komandör Juli Mamtšur viidi aga salajasse paika läbirääkimistele.

Uudistekanali ABC korrespondent teatas õhtul Twitteris, et Mamtšuri naise sõnul on ta mees vahistatud ning viidud Sevastopolis asuvasse sõjaväevanglasse.

Sõjaväebaaside ründamist kajastanud ajakirjanikud rääkisid, et fotograafidelt on ära korjatud mälukaardid. Reutersi videolt on näha, kuidas sõduririietes mehed lükkavad pikali ühe mehe, kes kinnitamata andmetel on ajakirjanik.

Keskpäeval ründas aga hinnanguliselt kakssada venemeelset Krimmi lääneosas asuvat ukrainlaste Novofedorivka sõjaväebaasi. Ukraina sõjaväelased üritasid märatsejaid küll suitsupommidega eemale tõrjuda, aga mõistes vastupanu mõttetust, hülgasid baasi. Venemeelsed võtsid ala enda kontrolli alla ja asendasid Ukraina lipu Venemaa mereväe lipuga, kirjutab AlJazeera.