Malaysia Airlinesi Boeing 777-200 otsingud kestavad nüüd juba neljandat päeva ning seni pole lennukist ega selle pardal olnud 239 inimesest leitud ühtki jälge, vahendab Reuters.

„Ta muutis pärast Kota Bharut kurssi ja laskus madalamale. Ta jõudis Malaka väina kohale,“ ütles sõjaväe allikas Reutersile.

Maailma üks tihedama liiklusega laevateid Malaka väin asub Malaisia läänerannikul. Lennufirma teatas laupäeval, et raadio- ja radarikontakt lennuga MH370 kaotati Malaisia idaranniku lähistel Kota Bharu linna juures.

Politsei teatas varem, et uurib, kas mõnel lennukis olnud reisijal või meeskonnaliikmel võis olla isiklikke või psühholoogilisi probleeme, mis võiksid selle kadumist seletada. Ei välistata ka kaaperdamist, sabotaaži või mehaanilist viga.

Kahtlusi tekitas see, et vähemalt kahel reisijal olid varastatud passid. Malaisia politseiülema Khalid Abu Bakari sõnul on aga neist ühe isik tuvastatud ja tegemist oli 19-aastase iraanlase Pouria Nour Mohammad Mehrdadiga, kes oli tõenäoliselt illegaalne migrant, kes püüdis jõuda Saksamaale, kus teda ootas ema.