Vene propagandarelva on välisministri sõnul kõige parem kahjutuks teha siis, kui inimeste tapmist Maidanil sõltumatult uurida. "Selle kaudu saab maha võtta kõikvõimalikke lisapingeid," sõnas Paet ETV uudistesaates "Aktuaalne kaamera".

Paet rääkis telefonivestluses Ashtonile, et Maidani meditsiiniteenistuse juht näitas talle fotosid ja ütles, et mõlemal poolel tapetud inimesi oli tulistatud samadest relvadest, sama laskemoonaga ja tulistamiskäsu andjaks polnud mitte Janukovõtš, vaid see käsk võis tulla uuest koalitsioonist.
Sellise kuulduse levimine aga diskrediteerib Ukraina koalitsiooni.

Olga Bogomolets teatas täna pressi vahendusel aga, et ta pole midagi niisugust öelnud ning, et tema puutus kokku ainult meeleavaldajatega, mitte miilitsatega ning et haavade põhjal pole temal võimalik öelda, kas tulistatud oli samadest relvadest.

Bogomoletsi jutule vastuseks sõnas Paet: „Me kõik teame, milline olukord on täna Ukrainas ja ma mõistan täielikult tema öeldut.“

Paet lisas, et täna on kuulda selle ühe telefonikõne sisu ja rohkem varastatud kraami tema sõnul ei leki. Ta nentis, et paraku on telefonikõnede varastamine ja nende meediasse paiskamine teatud eriteenistuste igapäevaseks tööks saanud.

See on välisministri sõnul osa propagandasõjast. Ta märkis, et ka täna on seda telefonikõnet lõigatud ja tehtud sellest mitmeid versioone, mis internetis levivad.