Stalnuhhin pidas silmas Šotimaa või Kataloonia võimalikku iseseisvumist vastavalt Ühendkuningriigi või Hispaania alt.

"Minult küsitakse: kui praegu, selle kuu lõpus Krimmis viiakse läbi referendum, ma ei kujuta ette, milliseid küsimusi seal välja pannakse, aga seda juba ristitakse ebaseaduslikuks protsessiks. Küsitakse, et kuule, kulla mees, kas tead, et Šotimaa viib analoogse referendumi läbi, kavatseb Suurbritannia koosseisust välja minna, moodustada eraldi riik. Sama protsess toimub ühes provintsis Hispaanias. Miks see, mis on lubatud ühes Euroopa nurgas, on keelatud teises Euroopa nurgas? Proovi sa vastata," kommenteeris ta.

Enne Stalnuhhini ettekannet ütles Urmas Paet oma kõnes riigikogu ees aga, et seni, kui regioonis toimub võõrriigi okupatsioon, ei saa mingisugust referendumit legitiimseks pidada.

Sama seisukohta väljendas ka Andres Herkel, kelle kõne järgnes Stalnuhhini omale. "Ei ole õige võrrelda Šoti referendumit ja teisi Euroopa demokraatlikke protseduure Krimmi sündmustega, sest need ei toimu võõrriigi sõjaväe kohalolekul," märkis Herkel.

Stalnuhhin ütles oma ettekandes veel, et tema juurde tulevad tänaval inimesed ja küsivad hulga küsimusi. "Küsitakse, kuidas ministeeriume rünnatakse ja endale võetakse ja kas see on Eestis võimalik? Mis toimuks, kui tuleks punt Lõuna-Eestist ja poleks rahul näiteks piirilepinguga ja läheks vallutaks põllumajandusministeeriumi? Kas see on demokraatia ilming? Kust see topeltstandard tuleb?" oli Stalnuhhin Maidani protsesside suhtes kriitiline.

"BBC võtab intervjuu, kus noor poiss ütleb: me oleme puhta rahva eest, siin peaksid olema ainult ukrainlased. Mitte nii nagu Hitleril, aga peaaegu umbes sama. Miks me oleme nõus, et demokraatia eest võivad võidelda ka need neonatsid?" lisas Stalnuhhin.

Riigikogu pidas täna erakorralise istungi, et arutada Ukraina kriisi ja riigikogu võimalikku seisukohta Venemaa tegevuse osas. Kell 16 algaval täiendaval istungil läheb parlamendi Venemaa tegevust hukka mõistva avalduse eelnõu esimesele lugemisele. Stalnuhhin sellele seni toetust avaldanud ei ole, tema fraktsioonist on seda teinud kuus saadikut: Olga Sõtnik, Aivar Riisalu, Jüri Ratas, Mailis Reps, Enn Eesmaa, Kadri Simson.