"Kui aeg on küps, siis kirjutangi," vastas ta küsimusele, millal plaanib kirjutada avalduse peaministri kohalt taandumiseks. "See võib juhtuda pärast europarlamendi valimisi, mitte hiljem kui riigikogu valimised, aga ka varem kui Euroopa Parlamendi valimised. Vahetult pärast tänast koosolekut kindlasti mitte," toonitas peaminister.

Tänase kohtumisega diskussioon erakonna uue juhi ja peaministri vahetuse üle kindlasti ei lõpe, lisas Ansip.

Tänase õhtusööki nimetas Ansip "sõpruskonna" kohtumiseks, sest mitte kõigil erakonnakaaslastel pole olnud võimalik õhustada koos Siim Kallasega. "Kohtumise põhjus on teada - minu veendumuse järgi oleks Siim Kallas parim uus erakonna esimees ja Eesti Vabariigi uus peaminister," ütles Ansip Delfile.

Kaks aastat tagasi teatasin, et see peaministriperiood on minu jaoks viimane, uutel valimistel ma enam ei kandideeri ametisse ning kui see koalitsioon peaks lagunema, siis mina uut ei moodusta," meenutas Ansip. Praegu on paras aeg hakata erakonnale otsima uut juhikandidaati, kes viiks Reformierakonna riigikogu valimistel võidule.

Ansip enda sõnul Brüsselisse kõrgele kohale hetkel ei kiirusta: "Hetkel olen ma peaminister ning olen seda niikaua, kuni mind selleks ametis peetakse, kuni leitakse uus peaminister. Kui ma olen ametist vabanenud, küll ma endale siis rakendust leian."

"Tahaks loota, et praegune IRLi ja Reformierakonna koalitsioon jätkub kuni riigikogu valimisteni," eitas Ansip jutte, nagu oleks praeguste vangerdustega samaaegselt käsil uute võimupartnerite otsimine.