Reformierakond esitleb oma peaministrikandidaati kõige hiljem suvel peale Euroopa Parlamendi valimisi. Kui Reformierakond võidab järgmise aasta riigikogu valimised, siis saab peaministrikandidaadist peaminister ja küllap valitakse ta ka Reformierakonna esimeheks. Nimelt kehtivad Ansipi volitused Reformierakonna esimehena järgmise aasta kevadeni.

Ansip lootis, et Kallas on tema järeltulija peaministri ametis. Ta ütles, et tema jaoks on väga oluline Eesti peaministri isik 2018. aastal, kui Eesti on esmakordselt Euroopa Liidu eesistujamaa. Ta oli veendunud, et kõige paremini saab sellega hakkama Siim Kallas.

Küsimusele, kui kaua Ansip peaministrina jätkab, vastas Ansip kaude, viidates oma varasemale väljaütlemisele, et tema järgmist valitsust ei moodusta.

Küsimust Euroopa Komisjoni volinikuks mineku kohta nimetas Ansip kohatuks. "Hakata spekuleerima minu saatuse üle praegu põhjust ei ole. Mina olen Eesti Vabariigi peaminister. Kui ma seda tööd enam ei tee, küllap ma endale rakendust leian, minu pärast muretseda ei maksa," lausus Ansip. Oma edasise saatuse kohta lubas ta otsuseid teha peale peaministri kohalt lahkumist.