"Tallinna linn võiks pakkuda täiendavaid tunde neile venekeelsetele lastele, kellel riikliku koolisüsteemi jäikuse tõttu käib gümnaasiumis eesti keeles õppimine üle jõu," ütles Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Lauri Laats.

"IRLil ja Reformierakonnal puuduvad sisulised ettepanekud, kuidas anda venekeelsetele lastele hea eesti keele oskus ning tagada ka korralikud aineteadmised. Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse nõudeid ei saa airata, kuid saab omalt poolt luua vastava tugimehhanismi," lisas Laats.

Laatsi sõnul on Tallinna võimude tegevus Vene Lütseumi töö korraldamisel demokraatlikule riigile sobimatu. "Sihtasutuse koolituste ning laiema õppekorralduse kohta puudub avalik info, neil pole ole isegi kodulehte. Ehkki tegemist peaks olema koolitusasutusega, ei ole nad Eesti hariduse infosüsteemis registreeritud ega kinnitatud oma õppekavasid. Läbipaistvuse puudumine süvendab kahtlusi selles, kas maksumaksja raha kulutatakse otstarbekalt," sõnas Laats.

"Abilinnapea Kõlvart on avalikult võtnud vastutuse kogu Tallinna haridusvaldkonnas toimuva eest. Meile on oluline, et avalik võim mitte lihtsalt ei teeks õigeid asju, vaid et seda tehtaks ausalt ning läbipaistvalt. Kõlvart ei sobi abilinnapea ametis jätkama ning sotsiaaldemokraadid umbusaldavad teada volikogu istungil," lisas Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Rainer Vakra.