"Erakond Ühtne Eesti jäi enim kõlama, asutamiskoosolekul pakuti erinevate osalejate poolt seda korduvalt ja hääletamisel ühtegi vastuhäält ei olnud," meenutas ta ja lisas, et nimi meeldib tallegi.

Laual olevat olnud aga palju erinevaid nimevariante, mis olid võetud asutajate poolt loodud luud.ee portaalist, kus külastajad said erakonnale nimesid pakkuda. "Paari esimese päeva jooksul laekus pea 500 ideed," märkis Vimberg.

Vimberg ei arvanud, et nimesaaga võib alustavale parteile palju kahju tuua. "Hea, et pretensioon välja tuli ning meil on võimalus see kohe ära lahendada. Hiljem, näiteks valimiste ajal, võtaks selline probleem liiga palju energiat ning takistaks keskendumist valimiskampaaniale," arvas ta.

Vimberg tunnistas, et ta ei osanud arvata, et nimi võiks nii suurel määral pahameelt tekitada. "Kasutame sõnapaari mittetulunduslikult eesmärgil ning sooviga viia ellu Eesti elu edasiviivaid muudatusi. Kindlasti plaanime tekkinud olukorra lahendada solidaarselt," kinnitas ta.

Ükski olemasolev erakond ei sobi

Vimberg on sarnaselt mitmetele teistele uue erakonna liikmetele endine reformierakondlane, kes lahkus nelja aasta eest. "Väljaastumine oli mitteemotsionaalne. Olin mitteaktiivne ja huvid olid teises kohas," ütles ta.

Miks ta siiski poliitikasse naasis? "Paar viimast aastat on olnud soov ühiskonnas muudatuste tegemiseks kaasa tegutseda. Ühegi olemasoleva erakonnaga liituda ei soovi, kuna need on suured ning otsustele kaasarääkimine tundub noorele alustajale võimatu. Mulle meeldivad inimesed, kellega uue erakonna loomist arutame ning see on igati hea võimalus," rääkis Vimberg.

Tema poliitilised eesmärgid oleks: majanduskeskkonna parendamine, maksusüsteemi häälestamine ettevõtlust ergutaval moel, maksubaasi kasvatamine, ettevõtete ekspordi toetamine, riiki välisinvesteeringute kaasamine, töökohtade loomine ja palgakasvu võimaldamine.

Kas uus partei võib saada tuntuks kui endiste pettunud reformierakondlaste partei? Vimberg usub, et see on vähetõenäoline. "Usun, et enamus uue erakonnaga liitujaid on seni parteitud olnud," sõnas ta.