"Meil on sõnavabadus, igaüks võib valetada ja ajada ükskõik millist jama suust välja. Strandbergi väide ei vasta grammi eestki tõele, see on jamps," ütles Lang Delfile.

Langi sõnul ei vasta tõele Strandbergi väide, nagu oleks Lang nõudnud, et Sirp peab käsitluste teravuse tõttu vabanema nii Kaarel Tarandist kui Strandbergist, ei vasta tõele.

Lehe endine teadustoimetaja Marek Strandberg sai sel nädalal töövaidluskomisjonis võidu oma endise tööandja SA Kultuurilehe üle, sest tema koondamine kuulutati seadusele mittevastavaks. Samas lõpetas komisjon oma teise otsusega Starndbergi töölepingu.

Starndbergi sõnul väljendasid nii peatoimetaja kui SA Kultuurilehe juht Toomas Väljataga mõlemad varem soovi, et ta jätkaks, sel nädalal aga muudeti meelt.

Sirbi hiljuti valitud uue peatoimetaja Ott Karulini sõnul ei sobinud tema ja endise teadustoimetaja Marek Strandbergi tööstiilid ning seetõttu otsustas ta töölepingut mitte pikendada.

Strandbergi sõnul ei ole Karulin väide nende tööstiilide sobimatuse kohta adekvaatne, sest koos jõuti töötada vaid mõned nädalad. Karulin aga leiab, et koos töötamise aeg oli piisav. "Meie tööstiilid ei sobinud," kommenteeris Karulin Delfile.