Kaitseminister Urmas Reinsalu esines eile Washingtonis Rahvusvahelises Strateegiliste Uuringute Keskuses pikema kõnega, kus ta rääkis, et Euroopa julgeolekuolukorrale ei tule kindlasti kasuks USA tagasitõmbumine ja lisas, et Eesti oleks väga rahul, nähes USA kohaolekut ka oma riigis.

"Kui see võiks realiseeruda, ei näe ma selles midagi imelikku," lausus Nutt.

Ka on tema hinnangul oluline, et sellise mõtte ütleb välja kaitseminister, sest teiste inimeste samasisulistel arvamustel ei oleks kaalu. "Kui Eestil on selline soov, siis ütles minister selle välja õiges kohas," sõnas Nutt.

Nuti hinnangul oleks täiesti piisav USA vägede sümboolne kohalviibimine. Selle all mõtles ta, et USAl oleks näiteks mingisugune baas Eesti territooriumil. Võrdluseks tõi ta NATO lennuväebaasi Leedus.

"Selle juures ei ole tähtis isegi vägede arvukus, vaid see tähendab, et USA panustab täiendavalt NATO lepingusse," ütles Nutt.

Nutt meenutas, et USA on varasemalt Euroopas esindatud olnud, kuid nüüd on USA võtnud kursi oma vägede vähendamisele. Nuti sõnul on USA osalemine Euroopa julgeoleku seisukohalt oluline.