"Meie vallast käis torm kergemalt üle ning ka kohalikus lehes ei ole kirjas midagi katastroofilist. Perekonna pisipiiga arvas küll kella poole ühe ajal öösel, et tuul viib katuse pealt ning jõuluvana võib-olla niimoodi ei jõuagi kohale, kuid õnneks meie jõuluvana tuleb alles homme," rääkis Inglismaal elav eestlanna.

Samas möönab ta, et paljud sõbrad, kes lootsid juba eile kohale jõuda piirkondadesse, kus hetkel seoses tormiga toimuvad üleujutused, on pidanud plaane muutma ning jääma sinna, kus nad hetkel on. Samas loodetakse hiljemalt 26-ndal kohale jõuda, et viimane jõulupäev kallite inimestega veeta.

"Ise veedame jõule kodus pere keskel ning olles nüüd viimased kingitused pakkinud, võib ka lõpuks pöörduda jõulusaadete rüppe teleka ette.
Gatwick'i lennujaamas on üle 70-ne lennu tühistatud, üle 150 000 majapidamise on ilma elektrita, viis inimest on hukkunud. Tunneme kaasa kõigile nendele, kes hetkel veel kuskil teel on ning pole jõudnud sinna, kuhu nad lootsid ning ka nendele, kelle kodusid ja muud vara on see torm taas püganud ning peavad selle kalli jõuluaja kuskil mujal laua taga veetma," lisas naine.

Daily Mail kirjutab, et Gatwicki lennujaamas on vihase rahvamassi rahustamiseks vaja politsei abi. Tormi tõttu on Gatwickis ära jäetud 75 lendu, 70 000 Lõuna-Inglismaa kodu on vooluta. Sajad reisijad on juba 16 tundi laevadel lõksus, laevad ei pääse kai äärde.

Odavlennufirma Easyjet on pidanud ära jätma 53 lendu, British Airways 22.

Gatwicki põhjaterminalis on lennujaamatöötajad soovitanud osal reisijatest koju minna, sest neil pole lootustki täna sihtpunkti jõuda. Vihaste inimeste rahustamiseks on vaja läinud politsei abi.

Hea eestlane Inglismaal, kui oled tormi tõttu kannatanud või hätta sattunud, anna endast teada rahvahaal@delfi.ee, kommentaarides või Rahva Hääle vormi kaudu!