Seaduseelnõu poolt hääletas 446 rahvaesindajat. Dokument jõustub pärast selle avaldamist, mis võib toimuda enne selle nädala lõppu. Riigiduuma kriminaalseadusandluse komitee esimees Pavel Krašeninnikov kutsus varem Parlamentskaja Gazetat ja Rossiiskaja Gazetat üles avaldama dokumendi nii kiiresti kui võimalik, vahendab Lenta.ru.

Kokku saab vabadusse umbes 25 000 inimest, kuigi varem räägiti 20 000-st. Amnesteeritavate arvu suurenemine toimus tänu vastu võetud parandustele, teatas Interfaxile riigiduuma liige Aleksandr Kulikov.

Amnestia puudutab isikuid, kes on pannud toime kuriteo enne 18-aastaseks saamist, alaealiste laste emasid, pensionäre, invaliide ja kodanikke, kellel on Venemaa ees teeneid. Lisaks sellele kuuluvad amnestia alla huligaansuste ja massirahutustest osavõtmise eest süüdimõistetud, kohtualused ja uurimisalused. See tähendab, et vabastada võidakse osa Bolotnaja väljaku massirahutuste asjaosalistest, Greenpeace'i laeva Arctic Sunrise meeskonnaliikmed ja punkbändi Pussy Riot liikmed. ITAR-TASS-i teatel puudutab amnestia ka endist kaitseministrit Anatoli Serdjukovi, keda süüdistatakse hooletuses.

Amnestia ei puuduta aga massirahutuste korraldamises süüdistatavaid. Nende hulka kuuluvad Bolotnaja kohtuasjas sellised isikud nagu Sergei Udaltsov ja Leonid Razvozžajev. Samuti ei puuduta amnestia pedofiilia, terrorismi ja võimuesindajatele vägivaldse vastuhaku paragrahve.

Amnestia projekti esitas riigiduumale 9. detsembril Venemaa president Vladimir Putin.