Võimupartei võitis 196 omavalitsuses, opositsioon saavutas valimisvõidu 53 linnas ning tõrjus sotsialistid võimult nelja osariigi pealinnas, kaheksas valimisringkonnas võitsid sõltumatud kandidaadid, teatas riiklik valimiskomisjon. Ülejäänud 78 ringkonnas ei ole komisjoni väitel veel tulemus teada, vahendab BNS.

Opositsioon ei suutnud enda kasuks pöörata riigis tooni andvat rahulolematust Maduro majanduspoliitikaga, et koguda üle riigi sotsialistidest rohkem hääli.

Valimiskomisjoni president Tibisay Lucerna ütles pärast seda, kui pea kõik valimisjaoskonnad olid tulemused edastanud, et sotsialistid kogusid üle riigi 50 protsenti häältest opositsiooni 43 vastu.

Maduro kutsus Caracases hääletamas käies kodanikke austama valimistulemust kui "rahva otsust". "Riikliku valimiskomisjoni öeldut tuleb käsitleda pühana. Kutsun võitjaid suhtuma võitu austusega ja oma vastastesse lugupidamisega ning kaotajaid lüüasaamist tunnistama."

Valimiskomisjoni hinnangul oli valimisaktiivsust üle 50 protsendi.

Maduro tõusis Venezuela presidendiks märtsis pärast oma eelkäija Hugo Cháveze surma korraldatud erakorralistel presidendivalimistel, edestades opositsioonijuht Henrique Caprilest vaid 262 000 häälega.