Sellega seoses vahetatakse kolmapäeval, 4. detsembril kella 10.00-st Haabersti ringristmikul liikluskorraldusvahendeid - olemasolevad sõiduridu eraldavad plastpaagid vahetatakse metallist põrkepiirete vastu, Paldiski mnt kesklinna suunalt eemaldatakse aga plastpaagid ning sinna esialgu põrkepiiret ei paigaldata.

Alates käesoleva aasta septembrist rakendatud liikluslahendus on vähendanud liiklusõnnetuste arvu Haabersti ringristmikul vähemalt kolmandiku võrra, tõdes transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa. Liikluskindlustuse Fondi andmetel on Haabersti ringristmikul tekkinud liikluskahjude arv selle ajaga vähenenud vähemalt 39%. „Need andmed näitavad selgelt, et liikluskorralduse muudatus oli vajalik ning on põhjendatud,“ ütles Rüütelmaa.

Septembrist rakendatud lahendus on linna väitel lisaks liikluse ohutumaks muutmisele suurendanud ka Haabersti ringliiklussõlme läbilaskvust, sest liiklust takistanud sagedased liiklusõnnetused on oluliselt vähenenud.

Samuti on suurenenud Paldiski mnt kesklinna suunalt tulev läbilaskvus Tabasalu ja ka Keila suunas. Ehitajate tee suunalt on liikluskoormus kasvanud, kuid sellele on oma mõju avaldanud Ülemiste liiklussõlme avamine.