"Kuulasime Rein Langi jutu ära. Me mõistame kultuuritegeleaste muret, aga ei toeta ministri umbusaldamist," sõnas Iva Delfile.

SDE riigikogu fraktsiooni esindaja Mart Meri andis riigikogu juhatusele üle umbusaldusavalduse taandamaks ametist kultuuriminister Rein Lang. Meri ütles riigikogu kõnetoolis, et avaldusel on 40 parlamendisaadiku allkirjad.

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimes Kaia Iva ütles eile pärast loomeliitude nõudmist Langi tagasiastumise osas, et erakond ei kujunda Langi tagandamise osas seiskukohta enne kohtumist ministriga.

Rein Langi tagasiastumist nõuavad ka sotsid ning ähvardavad vastasel korral umbusaldushääletusega.

"Ootame ministri selgitusi. Praegu oleme meedia infoväljas, me ei ole saanud otse Langiga rääkida," ütles Iva Delfile.

"Meil ei ole sotside nõudmisele midagi lisada. Mis puudutab partnererakonna ministrite jätkamist või mittejätkamist, siis ootame alati ära teise erakonna ja peaministri seisukoha," lisas Iva.

Iva sõnul toimub kohtumine Langiga hommikul kell 9 enne riigikogu istungit.

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) saadikurühm kutsub Reformierakonda üles kutsuma Rein Lang tagasi Eesti Vabariigi kultuuriministri ametikohalt.

"Kultuurilehe Sirp juhtumist tulenevalt on sotsiaaldemokraatide usaldus minister Langi suhtes täielikult kadunud," seisab sotsiaaldemokraatide avalikus üleskutses Reformierakonnale.

Üleskutses lisatakse, et eile ja täna meedias avalikustatud Sirbi juhtumi asjaolud tõestavad ühemõtteliselt, et minister Rein Lang on varjanud oma tegelikku puutumust ulatuslike ümberkorraldustega Sirbi toimetuses.