„Kui me võtame uue seitsmeaastase eelarveperioodi, siis Eestil on võimalus kasutada peaaegu kuus miljardit eurot Euroopa Liidu vahendeid. Samas me ise maksame Euroopa Liitu sisse 1,4 miljardit eurot. Ehk ühe euro maksame ja tükki neli on meil võimalik tagasi saada," ütles parlamendiliige Padar pärast Strasbourg'is toimunud eelarvehääletust.

Kui seni on Eestis kulutatud ELi raha suuresti infrastruktuuri jaoks, siis järgmise seitsme aasta jooksul keskendutakse nn pehmetele poliitikatele. See tähendab, et lisaks infrastruktuurile on tähelepanu all näiteks tark majanduskasv, inimeste heaolu ning töö- ja elukvaliteedi tõstmine.

Padari sõnul oli eelarvet tehes üks vaidluspunktidest see, kas ühtekuuluvusvahendite kaasfinantseerimise määr on 75 või 85 protsenti ning kas nende projektide käibemaks on abikõlbulik või mitte. Vaidluste tulemusena on Eesti kohalikul omavalitsusel vaja omafinantseeringuks leida vaid 15 protsenti kogu projekti maksumusest.

Kokkuvõtteks saab Padari sõnul ELi rahaga arendada inimest, taristut ja põllumajandust ehk: „Eestit saab teha ilusamaks!"

Vaata videost, milliseks hindab Padar seniseid eurorahaga tehtud investeeringuid Eestis!