""Ärme aja seda asja poliitiliseks." (U. Klaas) Kestvad kiiduavaldused. Kuulajad tõusevad püsti, mõned nutavad liigutusest," säutsus äsja Postimehe peatoimetaja kohalt lahkunud Anvar Samost. Samuti oli ta hämmingus selle üle, et Klaasi sõnul oli Kenderi tegevus Sirbis mõeldud kui "settimisaeg".

Tigedaid säutsujaid oli teisigi. "Kui nõukogu millessegi ei sekku, siis miks ainult nõukogu esimees iga päev igal pool kommenteerib?" küsis Margus Palu ja lisas säutsule hashtag'ina, et "klaas on udune."

Klaas nentis saates, et Sirbis toimunu nägi "närb" välja. Postimehe ajakirjanikul Neeme Korvil ei jätkunud selle peale muid sõnu kui korrata Twitteris: "Närb." Endine Ekspressi peatoimetaja Janek Luts aga teatas, et toimunu on "piinlik! piinlik! piinlik! Nii piinlik, et olen kangestunud Vabariigi kodanikes Urmas Klaasist!"

Näitleja Evelin Võigemast lisas, et Sirbis toimunu põhjal võiks kuulutada, et "kõigi maade protelaarlased, ühinege!" ja viitas nõukogude-aegsele sirbi ja vasari sümbolile.

Sirpi välja andva sihtasutuse Kultuurileht nõukogu esimees ja riigikogu liige Urmas Klaas ütles eilses saates, et et teiste seas saadeti ajalehe visioonidokument ka president Toomas Hendrik Ilvesele, kes andis sellele oma hinnangu. Klaasi sõnul visioonipaberil koondamisi kirjas ei olnud ning Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks määratud Kaur Kender saatis selle enam kui 30 inimesele.

"Kender saatis oma visioonidokumendi mulle, saatis tema sõnul veel 32 inimesele, saatis vabariigi presidendile, kes saatis oma mõtted visioondokumendile. Et selle kokkupanemisel on üsna suur inimeste hulk osalenud," rääkis Klaas.