Sirbi Facebooki lehel seisab: "Elame huvitaval ajal. Loeme et esmaspäevast alustab tööd Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana kirjanik Kaur Kender. Saame ka teada et Kender kohtub Sirbi toimetusega ilmselt homme. Kender ütles Postimehele, et Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tegeleb ta sellega, et Sirp oleks kultuurileht (?!) "Millised muudatused minu juhtimisel Sirbis toimuma hakkavad, seda saab lugeda järgmise nädala reedel ilmuvast ajalehest," lausus Kender. Täna koondati Sirbi toimetusest kaks töötajat."

Täna tuli avalikuks, et esmaspäevast alustab tööd Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana kirjanik Kaur Kender.

Kender jääb Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks uue peatoimetaja leidmiseni, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Kender kohtub Sirbi toimetusega ilmselt homme ning tema toimetatud Sirbi number ilmub 22. novembril.

Praegune Sirbi peatoimetaja kohusetäitja Lea Larin ja Sirpi väljaandva sihtasutuse Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga ei soovinud teadet kommenteerida.

Hiljutine konkurss kultuurilehe Sirp peatoimetaja kohale kukkus läbi, sest senine peatoimetaja Kaarel Tarand võttis oma kandidatuuri tagasi ning valikukomisjon ei leidnud ka ülejäänud kolme kandidaadi seast sobivat.

SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga ütles, et kuigi Sirbi senine peatoimetaja Kaarel Tarand otsustas uuesti kandideerida, võttis ta kohtumisel valikukomisjoniga oma kandidatuuri tagasi, ülejäänud kandidaatide seast sobivat ei leitud.

ERR-ile teadaolevalt olid ülejäänud kolm kandidaati Andres Ammas, Ivo Rull ja Ülo Mattheus.