Tänane arutelu keskendus Kallase sõnul 1995. aasta 5. aprillil koostatud ja Moskvasse Vnešekonombanki (VEB) saadetud petukirja tagamaade uurimisele.

Küsimusele, miks kiri pangast välja läks, vastas Kallas, et tema seda ei tea ja kinnitas, et ta pole kirja koostamisel osalenudki.

Kallas tegi komisjonile poliitilise avalduse, öeldes pressile, et need väited, mis tema kohta on olnud, neid ei ole väga palju olnud.

Kallas avaldas soovi, et see teema ükskord pidevast pöörlemisest maha võtta. Seetõttu tervitas ta riigikogu erikomisjoni loomist, samuti oli ta rahul erikomisjoni tööga, mis on dokumentidega tehtud.

5. aprillil 1995. aastal Moskvasse saadetud kirjaga esitati tundmatu taustaga Vene firmale TSL International nõue 32 miljonit dollarit ehkki samal ajal oli VEB fondi nõuete registris ettevõtte nõudeks märgitud nullina. See summa kattus Vabariigi Valitsuse ja Eesti Panga nõuete suurusega. Petukirjast algas hämar skeem, mis kulmineerus selle summa kadumisega VEB-i külmutatud korrespondentkontodelt ehk Eesti ettevõtete raha haihtumisega.