Olangiani süüdistatakse kahes katses omandada ja toimatada edasi rakette ja kahekordses USA erakorraliste majandusvolituste seaduse rikkumises. Viimane, 1977. aastast pärit seadus annab presidendile volitused piirata kaubandust välisriikidega, mida peetakse USA-le ohtlikuks, vahendab NBC News.

Süüdistuse järgi suhtles Olangian alates 2012. aasta maist mitmel korral USA narkootikumidevastase võitluse administratsiooni (DEA) salajase informaatoriga, esinedes lennukite ja relvade vahendajana ning püüdis omandada vähemalt 200 maa-õhk tüüpi raketti IGLA-S ja lennukiosi, mida kavatses edasi toimetada Iraani valitsusele.

Olangian ütles salvestatud vestlustes ja e-posti kirjavahetuses informaatoriga, et kavatses smugeldada raketid Iraani maad mööda kas Afganistani või mõne muu naaberriigi kaudu.

Olangian vahistati 2012. aasta 10. oktoobril Eestis ja anti USA-le välja mais, öeldakse süüdistuses. Ülekuulamisel rääkis Olangian, et tegi koostööd Iraani valitsusametnikega ning raketid ja lennukiosad, mida ta püüdis vahendada, olid mõeldud Iraani valitsusele, selgub New Yorgi lõunaringkonna prokuratuuri pressiteatest.

Olangiani võib oodata kuni eluaegne vanglakaristus.