"Ta on vabastatud, kuid meile pole tema vabastamise üksikasjad teada," lausus välisminister AFP-le BNS-i vahendusel.

Valitsuse pressiesindaja Mohammad Kaabar ütles uudisteagentuurile LANA, et Zeidan on vabastatud ja on teel tagasi oma büroosse.

Siseministeeriumile lojaalse omakaitseväe komandör Haitham al-Tajouri ütles Liibüa eratelekanalile Al-Hurrah, et peaminister pääses vabadusse pärast seda, kui Tripoli omakaitseväelased korraldasid tormijooksu hoonesse, kus teda kinni hoiti.

Tajouri sõnul puhkes tema võitlejate ja Zeidani röövijate vahel tulevahetus, milles peaminister viga ei saanud. "Zeidan on väljaspool ohtu," lisas ta.

Tajouri versioonile sõltumatut kinnitust veel ei ole.

Peaminister rööviti neljapäeva hommikul Tripolist Corinthia hotellist. Röövi eest on vastutuse võtnud rühmitus Kuritegevusevastase Võitluse Brigaad.

Mõni hetk enne Zeidani vabastamise teadet ütles asepeaminister Al-Seddik Abdelkarim, et valitsus ei allu "kurjategijate" šantaažile.

Kuritegevusevastase Võitluse Brigaad teatas varem, et peaminister rööviti süüdistatuna korruptsioonis ja rahvusliku julgeoleku kahjustamises.

Zeidani "kinnipidamisest" teatas varem ka rühmitus Liibüa Revolutsionääride Operatiivrakuke, mis on otsustavalt tauninud Al-Qaeda ühe juhtliikme Abu Anas al-Libi kinnivõtmist USA eriüksuse operatsiooni käigus ja süüdistanud selles Zeidani valitsust.

Valitsusjuht rööviti viis päeva pärast seda, kui USA eriüksus võttis Tripolis kinni terrorivõrgustiku Al-Qaeda ühe juhtliikme Abu Anas al-Libi, keda süüdistatakse 1998. aastal Ühendriikide saatkondadele Kenyas ja Tansaanias korraldatud pommirünnakute kavandamises.