"Mul on kahju, et Kadri on läinud valetamise teed," kommenteeris Lausing Delfile Simsoni väidet, et Lausing pidas oma esialgses intervjuus Eesti Ekspressile sularaha andjana kedagi teist silmas.

"Kadri, anna end üles ja anna üles see südametu režiim! Ta ei vääri sind!" soovitab Lausing Simsonile.

Lausing kinnitas, et keegi teine peale Simsoni pole talle raha andnud. "Rahaasjad käisid kõik peasekretäri kaudu sel ajal," lisas Lausing.

Samuti ütles ta, et erakonna esimees Edgar Savisaar oli teadlik kõikidest suurtest sularahatehingutest, mis erakonnas toimusid.

"Savisaar oli 100 protsenti kõigest teadlik, kui jutt käib sellistest summadest. Ta ajas mainitud ajal 500 000 krooni kaupa erinevatelt ärimeestelt rahasid välja," sõnas Lausing Delfile.

Küsimusele, miks endine keskerakondlane, nüüdne reformierakondlane Ain Seppik kindlalt kõike eitab, vastas Lausing, et: "Iga sõna, mis Ain praegu ütleb Keskerakonna kaitseks, kompromiteerib teda ja ka tema uut koduerakonda. Liisk on langenud, tagasiteed enam ei ole".

Endine keskerakondlane ja Edgar Savisaare usaldusisik Tarmo Lausing rääkis eelmisel nädalal ajalehele Eesti Ekspress, et annetas pärast 2005. aastat peale noortekogu juhi kohalt taandumist erakonnale 350 000 krooni, mille päritolu ta ei teadnud.

"See toimus pärast noortekogu juhiks olemist (Lausing juhtis noortekogu 2005. aastani). Mulle anti erakonna tähtsa ametniku poolt raha. Seal oli 350 000 krooni ja ma pidin leidma annetajad," rääkis Lausing.

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul ei pidanud Tarmo Lausing oma esialgses intervjuus Eesti Ekspressile sularaha andjana silmas Kadri Simsonit, kuid on nüüd meelt muutnud.

Simson rääkis täna pärast riigikogus toimunud rahanduskomisjoni istungi lõppu Delfile, et on noortekogu eesotsas seisnud Tarmo Lausingule ja hiljem Henri Kaselole andnud raha üliõpilasesinduste valimiste jaoks.

Aastaid Savisaare usaldusisik olnud Lausing rääkis Eesti Ekspressile, et et närvesöövaim aeg tema töös oli Jüri Vilmsi sihtasutuse juhina aastail 2007–2008. Lausingu sõnul tootis sihtasutuse väljaantav ajaleht "Vesti Dnja" näiteks iga kuu ligi 200 000 krooni miinust, tema ülesanne oli leida rahastajaid, kuid eelkõige jäi see erakonna raskekahurväe ülesandeks.

"Rahastamine oli sponsorite otsimine. Tavaliselt nägi see välja nii, et Savisaar võttis mind kaasa ja läksime ärimeestega lõunale. Need lõunad venisid üle tunni-pooleteise ja Savisaar hakkas seal endale omaselt ääri-veeri asjale lähenema, et kuidas tal on üks ühiskondlik projekt, mis toetust vajaks. Mõni ärimees toetas, mõni mitte," rääkis Lausing, kes vormistas seejärel toetuse reklaamiostuna. "Parimal juhul need reklaamid ka ilmusid."

Äripäev paljastas 2008. aastal, et Urmas Sõõrumaa firma ESS Grupp maksis sihtasutusele miljon krooni reklaamiteenuse eest, ent reklaame lehtedes ei ilmunud. Pool miljonit krooni tasus sihtasutusele ka Tallinna Farmaatsiatehas, mille reklaame polnud lehes ilmunud. Pool miljonit krooni oli sihtasutuse arvele kandnud Heiti Hääle firma Kadaka Varahaldus ja Tartu ettevõtjate Juhan Kolgi ja Urmas Pasti MC Kasiinod, reklaame oli Vesti Dnjas ilmunud aga väiksema summa eest.