"Sõidukis olnud kahtlusalune sai teadaolevalt tulistamise käigus pihta [...] kahtlusalune on kuulutatud ," ütles Washingtoni politseijuht Cathy Lanier ajakirjanikele, vahendab BNS.

Lanieri sõnul oli kahtlusaluse autos umbes aastane laps, kelle eest hoolitsetakse ja kelle "seisund on hea".

Autot kinni pidada üritades said viga Kapitooliumi politseinik ja salateenistuse (Secret Service) agent, rääkis Lanier.

Esindajatekoja ja senati istungitekohaks olev Kapitooliumi hoone suleti tulistamise puhkedes turvakaalutlustel umbes pooleks tunniks, istungid katkesid. Kongresmenid, ametnikud ja turistid püüdsid laskude kõlades varjuda hooneisse ning puude ja sõidukite taha.

Sündmused said alguse USA presidendi ametikohaks oleva Valge Maja juures, kus musta sõiduautot Infiniti juhtinud naine sõitis Pennsylvania avenüül välimise julgeolekuperimeetri turvaväravas piirdesse. Videokaadritest on näha, kuidas autojuht võimuesindajate vahelt välja manööverdab ja suuna kahe kilomeetri kaugusel asuva kongressi hoonekompleksi ehk Kapitooliumi poole võtab.

Pealtnägijate sõnul asusid umbes 20 politseiautot sõidukit taga ajama ja selle käigus toimus Kapitooliumi lähedal Constitutioni avenüül kokkupõrge.

Salateenistuse ametnike sõnul peatati kahtlusaluse sõiduk Kapitooliumi juures ja toimus tulistamine.

Politseijuht Lanier kinnitas naise hukkumist.

Tagaajamises osalenud auto oli registreeritud Connecticutist pärit 34-aastase Miriam Carey nimele ning õiguskaitseorganid usuvad, et tema oli ka roolis, teatas Washington Post. Sama teatas ka NBC News.

Politseiametnik Washingtoni politsei peakorterist kinnitas telefoni teel, et autot juhtis Carey, kuid keeldus tema nime ütlemast.

Politsei kasutas autot peatada püüdes tulirelva kahes sündmuspaigas, rääkis Lanier.

"Nii Valge Maja kui Kapitooliumi julgeolekuperimeeter toimisid," lisas ta.

Senaatorite teatel oli kuulda kuni kuus lasku. Võimud käivitasid sündmuskohal ulatusliku julgeolekuoperatsiooni ja sulgesid kongressihoone.

Kapitooliumi politsei juhi Kim Dine'i sõnul oli tulistamine Kapitooliumi künkal "isoleeritud vahejuhtum" ja seos terrorismiga puudub.

Kongress arutas tulistamise puhkedes patiseisu USA valitsuse eelarvekõnelustel ja föderaalasutuste sunnitud tööseisakut.

Tegemist on teise tõsise tulistamisjuhtumiga Washingtonis kahe nädala jooksul. 16. septembril avas endine USA mereväe reservist ning kaitseministeeriumi lepinguline töötaja mereväe peakorteris tule, tappes 12 inimest.