Presidendi kantseleist öeldi Delfile, et Eesti riigipead saadavad visiidil tema julgeolekunõunik ja nõunik, presidendi kantselei välisosakonna juhataja ja protokolliosakonna nõunik. Samuti on kaasas julgestuspolitseinik ja käsundusohvitser.

Evelin Ilves lahkub New Yorgist täna, 25. septembril.

President Ilves osaleb USA-s ÜRO 68. Peaassamblee avanädalal ning kõneleb mitmel rahvusvahelisel konverentsil ja tippülikoolides. ÜRO Peaassamblee ajal kohtus Eesti riigipea Gruusia presidendi Mikheil Saakašviliga ja osaleb Poola riigipea Bronisław Komorowski juhitud Ukraina-teemalisel kohtumisel, kus on kohal ka Ukraina liider Viktor Janukovitš.

President Ilves kõneles ka The Concordia Summit 2013. aasta aastakonverentsil riigi ja erasektori koostööst ettevõtluse ja ettevõtlikkuse arendamisel. President esines veel New Yorgis asuvas Columbia Ülikoolis, Bostonis Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi majanduskoolis ning Tufts Ülikooli rahvusvaheliste suhete koolis.

President Ilves ja Evelin Ilves osalesid ka Ameerika Ühendriikide riigipea Barack Obama pidulikul vastuvõtul ÜRO Peaassamblee avaistungi puhul ning korraldasid koos Eesti peakonsulaadiga vastuvõtu New Yorgi Eesti Majas.

Evelin Ilves osales koos teiste New Yorki saabunud riigipeade abikaasadega ka mitmel ÜRO ja USA poolt korraldatud esindusüritusel seoses ÜRO Peaassamblee avaistungiga.