„Meil on viisad, meil on kuupäev,“ ütles Lon Snowdeni advokaat Bruce Fein intervjuus ABC Newsile. Kohtumine peaks aset leidma järgmisel nädalal, vahendab RIA Novosti.

Nii Lon Snowden kui ka Bruce Fein ütlesid ABC Newsile, et neil ei ole olnud Edward Snowdeniga otsest kontakti pärast tema USA-st põgenemist, kuid nad on suhelnud Edwardi advokaadiga Venemaal, Anatoli Kutšerenaga.

„Anatoli on öeldnud, et temaga on kõik korras,“ ütles Fein ABC Newsile. „Ta on loomulikult kurnatud. Aga ta vajab nüüd ajaperioodi, mille jooksul ta saab oma energia taastada ja mõelda, mida tahab edaspidi teha.“

Fein ütles eelmisel nädalal RIA Novostile, et Lon Snowden korraldas oma külaskäigu Venemaale 17. augustiks. Edward Snowdeni asupaik Venemaal ei ole teada ning Kutšerena ütles, et turvakaalutlustel seda ei avaldata.

Lon Snowden ütles pühapäeval, et ta soovib, et pojal oleks lõpuks võimalik Ühendriikidesse naasta.

„Kus mu poeg otsustab ülejäänud elu elada, saab olema tema otsustada. Mida ma kunagi sooviksin, on, et tal oleks võimalik tulla tagasi Ühendriikidesse,“ ütles Lon Snowden, kuid lisas, et USA ametnikud on viimastel nädalatel vähendanud võimalusi, et Edward Snowdeni üle mõistetaks õiglaselt kohut.