Iraani poolametlik uudisteagentuur ISNA teatas, et Rouhani pidas kõne iga-aastasel meeleavaldusel palestiinlaste toetuseks – rahvusvahelisel Qudsi päeval – reedel Teheranis, vahendab The Times of Israel.

Rouhani sõnavõtt Iisraeli kohta kõlab samamoodi nagu teiste Iraani juhtide omad. „Sionistlik režiim on olnud haav islamimaailma kehal aastaid ja see haav tuleb eemaldada,“ ütles Rouhani ISNA vahendusel.

Rouhani võitis suure eduga Iraani 14. juunil toimunud presidendivalimised. Pühapäeval vahetab ta ametlikult välja Mahmoud Ahmadinejadi.

Rouhani on lubanud käia moderniseerimise teed ning suuremat avatust Iraani tuumaprogrammi kohta, mis on viinud riigi vastasseisu läänega.

Miljonid iraanlased tulid reedel tänavatele, et väljendada solidaarsust palestiina rahvaga. Sama teevad miljonid moslemid ka mujal maailmas.

Teheranis karjuti tuttavaid loosungeid „Surm Ameerikale“ ja „Surm Iisraelile“.

„Palestiina saab vabaks - selles ei tohi olla mingit kahtlust,“ ütles Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei Qudsi päeva puhul tehtud avalduses. „Palestiina saab kindlasti vabaks ja antakse rahvale tagasi ja sellesse kohta moodustatakse Palestiina riik, selles ei ole mingit küsimustki. Tekib uus Lähis-Ida. See Lähis-Ida on islami Lähis-Ida.“