"Selle ettepaneku sisu on Eesti kaitsejõudude likvideerimine. Ilma oma kaitsejõududeta ei ole meil ka oma riiki. Eesti rahval kaoks täiesti ära suveräänsus oma riigi üle. Kahanemas on see niigi ka praegu, meie poliitikute müüdavuse tõttu, aga siis kaoks lõplikult. Meid hakataks käsutama Riiast ja kui me ei alluks, siis saadetaks leedulased või Läti venelased meie pihta tulistama. Ja mida tähendaks see ühisarmee kaitses Balti-välise jõu ehk Venemaa vastu? See tähendaks palju suuremat nõrkust kui on praegu. Täiesti kindel, et ühisarmee oleks sõjaliselt nõrgem kui on eraldi armeed, isegi sõjaliselt nõrgem kui on Eesti Kaitsevägi üksinda. Sest kui lätlased ja leedulased juba praegu ei taha iseendale normaalset armeed luua, siis ühisarmees tahaksid nad seda veelgi vähem. Tervise ja haiguse kokku liitmisel on tulemuseks haigus," kuulutab üks kommenteerija.

"Njah, ühine keel oleks siis inglise ja seega poleks varsti kolmes balti keeles enam korralikke sõjandustermineid. Ja millest lähtuks mundrite kujundus? Balti identiteeti tegelikult ju pole, see on nõukaajal kujunenud olukord, sest "vaenlane" oli üks. Leedu kiikab Kesk-Euroopasse, Eesti-Läti Põhjamaade suunas," nendib teine.

"Majanduslikust vaatevinklist peaks kindlasti. Tegelikkusele silma vaadates, siis kellega peaks kokku heitma? Lätiga? Sisuliselt tähendaks see nendele uue sõjaväe üles ehitamist. See käputäis palgasõdureid, mis neil on, andke andeks, see ei ole normaalse riigi sõjavägi. Leeduga? Kui Läti vahelt välja jääb, läheb logistiliselt väga keerukaks ja kas me ikka tahame, et sõjaväes käiks kamandamine leedu keeles? Leedukatega kokku heites see nii läheb. Pigem võiks vaadata põhja poole. Soomlaste suhtumine oma armeesse on sarnane meie omaga. Samas neil ka kogemus, kuidas võidelda meie ühise potentsiaalse vastasega Talvesõja näol täiesti olemas. Svenssonitega võiks ka kaupa teha. Kogemust on neil küll kasinalt, aga tehnika on suhteliselt tasemel," arvab üks lugeja.

"Mina pooldan ühise kaisteväe loomist Poolaga. Erinevalt Leedu ja Lätiga liitumisest, annab Poolaga liitumine meile sõjaliselt palju juurde. Lätil ja Leedul ju sõjaline kaasavara ning vajalik personal puudub. Miks me peame nende luuseritega üldse midagi ühist omama?!" küsib teine.

"Piisab koordineeritud varustuse hangetest ja tugevast perspektiivikast koostööst piirialadel, siis oleks juba kõva sõna," ütleb kolmas.