Tallinna linnapea majanduslike huvide deklaratsioon ei käi küll Anvelti komisjonist läbi, vaid see esitatakse siseministrile. Oma ameti tõttu teab Anvelt aga hästi seda, mida deklaratsioonid näitavad, ent antud juhtumil ei saanud Anvelt aru, mis Savisaare laenudega juhtunud on.

Savisaar peaks Anvelti sõnul seetõttu kiirelt selgitama, kuidas selline asi toimus. "Praegu jääbki mulje, et lihtsalt kustutati ära. Kuidas see võimalik on?" imestas Anvelt.

Ta rõõmustas samas, et majanduslike huvide deklaratsioonide süsteem toimib, sest ilma selleta ei teaks me laenu kustutamisest midagi. Samas ei nõuagi deklaratsiooni süsteem, et deklarant näitaks võla kadumise põhjust, nentis Anvet.

Savisaare kohta on käimas ka üks kriminaalasi, tuletas Anvelt meelde. "Aga kui poliitiku kohtu on selline teema üleval, siis peaks ta oma süütust valjuhäälselt tõestama. Korruptsioonikahtlus on üks kõige hullem asi, mis tsiviliseeritud maailmas üht poliitikut võiks tabada. Tema viimase poole aasta käitumine on meedia vahendusel jätnud mulje, et ta ei taha jagada infot. See süvendab kahtlusi," lausus Anvelt.