Tegelikult otsib politseijuht juba suvest alates endale sobivat ametidžiipi. “Antropov ei ole sellest isegi mingit saladust teinud, et tahab endale uueks ametiautoks just džiipi, ta on ise varemgi seepärast vähemalt kahte-kolme maasturit testinud,” on Postimehele öelnud üks Eesti politsei juhtkonda kuuluv ametnik. “Nii et väide, nagu tema või keegi muu testiks džiipe julgestuspolitsei jaoks, on sulaselge…”

Julgestuspolitseile sobiva maasturi leidmisega põhjendas politseijuht Antropov nädal tagasi Postimehele seda, miks ta sõitis 16.-19. oktoobrini Saaremaal vähemalt 1,2 miljonit krooni maksva Hummeriga.

Politseijuht lisas, et Hummer oli viimane testitud maastur ja peatselt tehakse parima julgestuspolitsei džiibi soetamiseks ka riigihange. Ehkki samas teadis ta juba öelda: “Olen nagu kuulnud, et valik on hoopis mingi teine mark, mis on samamoodi juba ära proovitud.”

Samal ajal kui julgestuspolitseinikud kuulsid neile saateautode testimisest alles nädal tagasi, väidavad mitu Antropovi kolleegi, kuidas politseijuht oli suvel pikka aega lausa oma ametiautos kaasas kandnud suurt portsu erinevate autode infovoldikuid.

“Mäletan, kuidas Antropov augusti alguses ise rääkis, et on proovinud mõnda maasturit ja teeb praegu valikut kahe kindla mudeli vahel,” kinnitas Antropovi lähikonda kuuluv politseiametnik Postimehele.

Antropov on varem korduvalt väitnud, et ei pea isegi 1,2 miljonit krooni maksva Hummeri soetamist eriliseks takistuseks, sest tema hinnangul peab politseil endal olema õigus otsustada, milliste autodega nad tööd teevad.