“Läksin 30. septembri õhtul kella viie paiku Kadrioru keskuse juurest tagumisest uksest 35. liini bussi peale. Mul oli bussipilet ja tahtsin seda komposteerida, aga ma ei näinud ühtegi kompostrit,” ütles Aleksei Smelov (25) Eesti Päevalehele.

Enne kui noormees jõudis bussi etteotsa trügida, sisenesid Falcki piletikontrollid. “Kontroll ütles, et mul on olnud küll aega piletit augustada, mind viidi teise bussi ja mulle kirjutati kiirmenetluse korras 300-kroonine trahv,” lausus Smelov.

Smelov vaidlustas trahviotsuse Tallinna linnakohtus. “Ma tulin just Moskvast ja kuna ma tavaliselt sõidan autoga, siis ma ei teadnud, et komposter asub bussi eesotsas. Aga juristina tean ma oma õigusi ja leian, et mulle ei antud võimalust täita oma kohustust,” lisas ta.

Tallinna Linnakohtu andmetel ei ole Falck Eesti otsust edasi kaevanud.

Seda, et inimene kompostri asukohta tõesti ei teadnud, Falck Eesti avalike teenuste divisjoni juhataja Kristjan Konks ei usu. “See, et buss on täis, ei vabasta piletiostmise ja komposteerimise kohustusest. Ma ei usu, et inimesed ei tea kompostrite asukohti, lähevad ja uurivad siis välja,” ütles ta.

Falck Eesti piletikontrollide töö on märtsist alates kaasa toonud 25 kohtuasja. “Neist 60 protsenti on võidud. Trahve teeme kuus keskmiselt 1746, neid vaidlustatakse rohkem, aga kõik kohtusse ei jõua,” ütles divisjonijuht.