Looduse Aasta Foto peakorraldaja Jaan Riis sõnas, et tänavu 13. korda toimunud konkurss kaasas osalejaid rohkem kui mullu. „Nagu igal võistlusel on ka siin kõige olulisemad tegelased võistlejad ja kohtunik. Olen nende ühistöö tulemusega rahul,“ tänas Riis kõiki osalenud fotograafe ning žüriid Rein Marani juhtimisel.

„Vaadates võistlust läbi aastate, näiteks sirvides Loodusfoto Aastaraamatuid, saame hea ülevaate nii loodusfotograafide saavutustest samuti ka Eesti loodusest, mis on meie fotograafe vaimundanud,“ lisas Riis.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus tõdes looduspiltide auhinna-galal, et konkursil osalenud ligi 11 000 tööd on heaks kinnituseks sellest, et Eestis on palju inimesi, kes osakavad märgata meie looduse rikkust, haprust ja ilu.

„Inimesed, kes oskavad loodust märgata, oskavad seda ka hoida ja on ka seeläbi ise õnnelikumad,“ sõnas minister. „Rõõmustab, et konkurss loob võimalusi näha loodust läbi värske nurga, mis muidu igapäevaselt võib tähelepanuta jääda. Looduspildid on heaks inspiratsiooniks teistele, et aeg maha võtta ja minna loodust nautima. Mida rohkem on meil inimesi, kes oskavad loodust hinnata, seda parem on ka riik,“ avaldas minister Pentus-Rosimannus loodusfoto konkursil osalejatele suurt tänu.

Konkursi kaaskorraldaja Eesti Energia eriauhinna „parima energiaga pilt“ sai noorte arvestuse üks võitjatest Siim Silver Salumaa Hiiumaalt fotoga „Värvilised“.

Eesti Energia keskkonna arendusjuht Tõnis Meriste märkis, et ka tänavused konkursil osalenud loodusfotograafid olid taas väljas oivaliste töödega.

„Looduse Aasta Foto konkurss on tänuväärt algatus. See innustab looduse juurde tooma nii lapsed, noored kui ka suured ning paneb neid avastama meie ümber erakordseid kordumatuid loodushetki,“ sõnab Meriste konkurssi tunnustades.

„Kontert-gala pakkus võimaluse rännata ilusas Eestis. Sügav kummardus kõikidele osalejatele ja kohtunikele. Võitsid kõik, kes konkursist osa võtsid,“ lisas Meriste.

Pilte hindas žürii koosseisus Rein Maran (esimees), Arne Ader, Heiko Kruusi, Tiit Leito, Sandor Liive, Tiit Pääsuke, Tõnu Talpsep, Urmas Tartes, Sirje Tooma ja Märt Haamer.

Võistlust korraldavad Looduse Omnibuss, Eesti Looduskaitse Selts ja Eesti Energia. 

Eesti suurimast loodusfoto konkursist Looduse Aasta Foto 2013 võttis osa 1383 fotograafi ligi 11 000 tööga. Kokku tunnustati 122 pilti, mida saab näha ka äsjailmunud albumis Loodusfoto Aastaraamat 2013.