"[ERRi nõukogu] aprillikuine koosolek oli sel neljapäeval ja seda küsimust päevakorras küll ei olnud ja ka kohapeal Margus Allikmaa ei tõstatanud seda teemat," kinnitas nõukogu esimees Agu Uudelepp, et juhatuse esimees nõukogus juhatuse liikmetele palka juurde küsinud ei ole.

Uudelepp nentis, et aasta alguses tõsteti juhatuse liikmete palk masueelsele tasemele, mis tähendas 2012. aastaga võrreldes 11-protsendist palgatõusu. "Selle tingimuseks oli, et töötajate palgad peavad olema taastatud ja see tingimus on täidetud," rääkis Uudelepp.

Juhatuse esimehe Margus Allikmaa palk tõusis aasta alguses möödunud aasta 3739 eurolt 4155 eurole, Hanno Tombergil 3150 eurolt 3516 eurole ja Joel Sarvel 2878 eurolt 3515 eurole. Joel Sarve palk oli niisiis varem mõnevõrra väiksem, kuid selle aasta alguses võrdsustati see Hanno Tombergi töötasuga.

"Kolm aastat olid meil kõigil vähendatud palgad ERRis," märkis Delfile ERRi nõukogu nõunik Karin Victoria Kuuskemaa, kelle sõnul vähendati palku üldiselt 5-10 protsenti. Palku vähendati toona ka juhatuse liikmetel.

Eelmise aasta alguses oli ERRi juhatus viieliikmeline. Lisaks Margus Allikmaale, Hanno Tombergile ja Joel Sarvele kuulusid sinna ka Jaak Raie ja Tiina Kaalep. Kaalep oli ERRi juhatuses maikuu lõpuni ja Raie 27. novembrini.

Jaak Raie lahkumisega novembris jaotati ümber ka tööülesandeid ja Joel Sarve palk võrdsustati Hanno Tombergi omaga. "Muid tõstmisi ei ole olnud," kommenteeris Kuuskemaa.

Uudelepp kinnitas, et juhatuse liikmete palkade tõstmine praegu päevakorras ei ole, ning avaldas arvamust, et tõenäoliselt see sel aastal ka päevakorda ei kerki. "Mina ei usu, et eelarveaasta keskel hakatakse juhatuse liikmete palka muutma," sõnas ta.

ERRi nõukogu kaheksale liikmele makstakse tasu ERRi seaduse järgi kahe kuupalga alammäära ulatuses kuus, nõukogu esimehele kolme kuupalga alammäära ulatuses kuus.

Kuivõrd tänavu on kuupalga alammäär 290 eurot, siis on nõukogu esimehe Agu Uudelepa tasu 870 eurot ja nõukogu liikmete Igor Gräzini, Jaak Alliku, Krista Aru, Mart Luige, Priit Sibula, Priit Toobali ja Rain Tamme tasu 580 eurot kuus.