"Ma vannun komandör Chavezi nimel, et ma kuuletun ja kaitsen Bolivari põhikorda," lubas Maduro sõjaväeakadeemias korraldatud tseremoonial, vahendab BNS.

"Chavezi ja Maduroga on rahvas kaitstud!" hüüdsid kohalviibivad rahvaesindajad plaksutades värskele riigipeale, kuid põhiopositsioon vannutamistseremoonial ei viibinud.

Venezuela opositsiooniliidu parlamendisaadikud ütlesid reedel, et boikoteerivad asepresident Maduro presidendi kohusetäitjaks vannutamist, sest see on vastuolus põhiseadusega.

"Me tahame maailmale ja Venezuelale kindlalt öelda, et me ei osale täna rahvuskogu istungil, sest me peame seda järjekordseks valimisaktsiooniks ja peame seda Venezuela põhiseadusliku korra vastaseks," lausus seadusandja opositsiooniparteide katusorganisatsiooni Demokraatliku Liidu Ümarlaua liige Angel Medina.

"See vannutamine on kehtetu. Nicolás, keegi pole sind presidendiks valinud. Inimesed ei hääletanud sind, jõmpsikas," sõnas ka opositsioonijuht Henrique Capriles.

Põhiseaduse järgi peavad valimised toimuma 30 päeva jooksul, täpse aja määramine tehakse ülesandeks riiklikule valimiskomisjonile.

Madurol tuleb valimistel eeldavalt võistelda Caprilesega, kes jäi oktoobris presidendivalimistel Hugo Chávezele alla.